Blog Archives

elmélkedtem, aztán jött egy ötlet…

Standard

Bár sokszor eljátszadozom azzal a gondolattal, hogy jó lenne külföldre költözni, még nincs meg bennem a mersz és a teljes elhatározás, hogy e lépést újból meglépjem, pedig sajnos ma is ép azon gondolkodtam és tárgyaltam ki a barátnőmmel, hogy azt érzem, hogy nem az a gond, hogy nem engedhetek meg magunknak dolgokat a mindennapi életben, de sajnos, ez kimerül azokban a dolgokban, hogy néha mozizunk egyet, kint ebédelünk vagy vacsorázunk Filippel, kirándulunk, néha talán el is utazhatunk/utazhatok valahova (nagyon low budget-en), de félretenni nagyon nem tudok a mostani fizetésemből és még csak nem is lakom a tengerparton, ami egyébként egy nagy álmom. No de, “o tom potom” (szerb kifejezés: erről máskor).

A nagy elmélkedés után jött az, hogy menjünk fel Filippel Normafához, mert már oly régen voltunk, menet közben eszembe jutott a Libegő. Utoljára azt hiszem 20 éve ereszkedtem le rajta először és azóta sem.

Felmentünk, játszótér is volt, Filip persze elájulva a kötélpályától, meg a fapóktól!

Instagramra feldobtam a fotót, meg egy kis videót velünk 🙂 (Insta: @karvakg)

Aztán felpattantunk a Libegőre és elhúztunk. Amiről fogalmunk sem volt, hogy a Libegő végén lefotóznak bennünket, Filip ragaszkodott hozzá, hogy legyen egy kulcstartó ebből a fotóból. Igaz, hogy pénzcsalásnak tartom, de legalább ötletes és tök szép emlék lett belőle, mindig velünk lesz!

 

 

Advertisements

Very first steps of learning Russian :)

Standard

It is not that I do not speak already 5 languages…why not to learn another Slavic 😀

Morning coffee in 4 Street coffee bar on Móricz Zsigmond square with a friend before going to work.
Making joke on “no smoking”. What an irony for myself…and learning Russian, of course.

Btw. AFTER watching my video continue reading an article about Russian advert “trick” for people to quit smoking, I was a bit shocked on this non-sense war and competing between Russia and the USA.

I am not promoting “Fest 7” Belorusian cigarettes, actually the opposite.
Since my friend is Russian I had to speak in Russian and not in Belorusian, however he told me to be authentical Russian looking women I should color my lip with red lipstick and behave “naturally” (he is all the time critisizing me, even now while I am posting this)…

and yes, I like to be foolish, childish!

The article I mentioned is taken from Guardian:

http://www.theguardian.com/world/2016/feb/17/moscow-anti-smoking-campaign-uses-obamas-image

Oh and contact me via if you are eager to work with me 😀
https://www.facebook.com/GabiKarvak

read my blog: karvakg.wordpress.com

https://www.e-talenta.eu/members/profile/gabriella-karvak
Twitter: @karvakg
Skype: karvakg
Instagram: karvakg
e-mail: karvakg@gmail.com